Transport Roosens

+32 (0)3 775 01 01

Over ons

HomeOver ons

Transport Roosens nv groeide uit van een plaatselijke botermarchand (in 1932) tot een volwaardige transportfirma met nationale en internationale opdrachten. Ontdek ons verhaal. Wil je er deel van uitmaken? Bekijk dan onze vacatures voor chauffeurs.

Voor meer info:

Expert in nationaal & internationaal transport

Van boter en eieren..

Transport Roosens zag het levenslicht in 1932. Toen trok Frans Roosens met paard en kar de weg op om boter en eieren te vervoeren. 6 jaar later had de zaak al 2 paarden en 1 truck. Een primeur in regio Antwerpen! In 1939 werd de truck in beslag genomen, maar na de oorlog kon Transport Roosens zijn activiteiten verderzetten met een legertruck.

…tot dierentransport

In 1945 trouwde zoon Jef Roosens. Onder zijn leiding specialiseerde het bedrijf zich in het vervoer van dieren. De vloot bestond toen al uit 5 trucks. Begin de jaren 70 werden ze met een nieuwe tegenslag geconfronteerd: door de uitbreiding van de haven werd het bedrijf onteigend.

Groei in Haasdonk

De nieuwe uitvalsbasis voor Transport Roosens werd Haasdonk: een ideale locatie voor nationaal en internationaal transport. Melchior Roosens werd ondertussen zaakvoerder en breidde de transportfirma uit tot 15 trucks. 10 jaar later waren er 14 chauffeurs in dienst en werd de eerste bediende aangenomen.

Verhuis naar Haven

Met Stephan Roosens en zijn partner Karolien staat ondertussen de 4e generatie aan het roer. In 2019 verhuisde het bedrijf terug naar de Haven dicht bij de locatie waar het verhaal van ROOSENS begon.

Een 90-koppig team en een ruim en modern wagenpark zorgen ervoor dat elke lading stipt op zijn bestemming aankomt. Wil je meer weten over onze diensten voor nationaal of internationaal transport? Bel ons dan op +32 (0)3 775 01 01 en bespreek je wensen!